Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του Στέλιου Καζαντζίδη

Ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του Στέλιου Καζαντζίδη
Το επίσημο site του Στέλιου Καζαντζίδη, στη διεύθυνση www.stelios-kazantzidis.gr, είναι γεγονός εδώ και λίγους μήνες.

Διευθύνεται από το - μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα - πολιτιστικό φορέα «Στέλιος Καζαντζίδης νυν και αεί», στον οποίο προεδρεύει η σύζυγος του Στέλιου Καζαντζίδη, Βάσω.

Ο διαδικτυακός τόπος είναι δημιουργία της tangram.gr.

Ο επισκέπτης του site, μπορεί να διαβάσει λίγα πράγματα για τη σύσταση του Πολιτιστικού φορέα «Στέλιος Καζαντζίδης Νυν και αεί», να δει κάποιες φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο της Βάσως Καζαντζίδη, να ακούσει μερικά εξαιρετικά τραγούδια της δεκαετίας του 50 με τη φωνή του Στέλιου, να παραγγείλει το αφιέρωμα της συζύγου του Στέλιου με τίτλο «Τ’ αχνάρια ενός μύθου».

Αναφέρεται στο site, πως τα έσοδα από τις πωλήσεις του αφιερώματος – το οποίο παρεμπιπτόντως μπορεί κανείς να προμηθευτεί τμηματικά μαζί με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» – θα διατεθούν για τη δημιουργία μουσείου του Στέλιου Καζαντζίδη.

Σε ότι αφορά στο αφιέρωμα της κας Βάσως Καζαντζίδη, η θέση μας είναι σαφής: 

Για έναν που αγνοεί την καλλιτεχνική προσφορά και το έργο του Καζαντζίδη, το πολυδιάστατο αφιέρωμα (περιλαμβάνει όλη τη δισκογραφία του Στέλιου, φωτογραφικό υλικό και 4 ωριαία DVD) της συζύγου του, είναι μια καλή αφορμή για περεταίρω αναζήτηση. Κατά τα άλλα θα χαρακτηρίζαμε την όλη προσπάθεια πρόχειρη.

Διαβάστε την κριτική του blog στο έργο της κας Βάσως Καζαντζίδη.

Ήδη η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» εξέδωσε το πρώτο μέρος της συλλογής – συγκεκριμένα το πρώτο από τα τέσσερα DVD μαζί με την συλλεκτική κασετίνα – στην τιμή των 4 ευρώ (με την εφημερίδα). Η τιμή είναι εξαιρετικά χαμηλή αν αναλογιστεί κανείς, πως όταν πρωτοκυκλοφόρησε το αφιέρωμα, σε τέσσερα κομμάτια, μαζί με το περιοδικό «Τηλεθεατής», στοίχισε συνολικά 50 ευρώ (δηλαδή 12,5 το κομμάτι).

Ελπίζουμε ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του Στέλιου Καζαντζίδη, να εμπλουτιστεί και να προσφέρει πολλά περισσότερα σε όλους, όσοι αναζητούν τον Καζαντζίδη στις σελίδες του διαδικτύου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ DVD ΑΛΛΑ VCD -.- DVD = 4800 MBIT VCD = 700 MBIT

http://kazantzidisvolos.blogspot.com/