Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Ο Γιάννης Ευθυμίου επιστρέφει με τα «λαϊκά μονοπάτια»…

Ο Γιάννης Ευθυμίου,  ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός, για πολλά χρόνια μας συντρόφευε μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας του ΑΝΤ1. Η ζωντανή ραδιοφωνική του εκπομπή με τίτλο «Λαϊκά Μονοπάτια » έγινε θεσμός σε όλη την ελληνική επικράτεια, μα και στους ομογενείς του εξωτερικού. Δυστυχώς όμως, η νέα διοίκηση του ομίλου του ΑΝΤ1, υποκύπτοντας στις επιταγές των καιρών, τερμάτισε μια ιστορία αμοιβαίας αγάπης και συνεισφοράς… 
Γιατί μια πολύχρονη ιστορία ήταν και «Λαϊκά μονοπάτια» του Γιάννη Ευθυμίου. Μια ιστορία που γράφτηκε από τον ίδιο και τους πολλούς, φανατικούς ακροατές του, που επιμένουν «λαϊκά» σε μια εποχή που το λαϊκό τραγούδι εκφυλίζεται ενώ σύγκαιρα, οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί - στα πλαίσια των οικονομικών περικοπών - καθίστανται περιττοί… Άλλωστε η επιλογή έστω και στα στενά όρια μιας ολιγόωρης εκπομπής, ενοχλεί όλους εκείνους που μέσα από προαποφασισμένες  λίστες αναπαραγωγής προωθούν και επιβάλλουν εν τέλει, ότι αυτοί θεωρούν "σωστό"… για την τσέπη τους. Παρόλα αυτά, ο Γιάννης Ευθυμίου, θα συνεχίζει να εκπέμπει, αυτή τη φορά στο διαδίκτυο, που φέρνει την επανάσταση στο χώρο της ενημέρωσης και της μουσικής. Παρά την προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου, το διαδίκτυο παραμένει ένας χώρος ελεύθερης έκφρασης. Δεν μένει παρά να ευχηθούμε στον Γιάννη Ευθυμίου, καλές εκπομπές.

«Λαϊκά μονοπάτια» λοιπόν. Κάθε ξημέρωμα, από τις 02:00 έως τις 05:00. Συντονιστείτε στο http://www.laika-monopatia.gr.

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως ο Γιάννης Ευθυμίου στήριξε την προσπάθεια μας απ’ αρχής του http://stelioskazantzidis.blogspot.com  και συνεχίζει να το κάνει ανιδιοτελώς. Θεωρήσαμε χρέος μας να παρεκκλίνουμε της «πολιτικής» μας και να στηρίξουμε απροκάλυπτα την προσπάθεια του φίλου Γιάννη. Μια προσπάθεια ειλικρινή, με αγάπη για το λαϊκό τραγούδι… Στις μέρες μας, που το λαϊκό τραγούδι τείνει να καταστεί μουσειακό είδος αξίζει να τον στηρίξουμε, ακόμα και αν δεν το έχει επί της ουσίας ανάγκη.

Καλή ακρόαση…


ΥΓ: Διαπιστώσαμε, πως γίνεται αναμετάδοση της εκπομπής στα ερτζιανά, στους 104,2. Έπεται, δε, συνεργασία με ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.


Διαβάστε ακόμη
1 σχόλιο:

luthierschool είπε...

Καλή επιτυχία στον Γιάννη Ευθυμίου και στα διαδικτυακά Λαϊκά μονοπάτια, όσο για τον ΑΝΤ1 να ξέρουν πως οι καιροί αλλάζουν και επιστρέφουν στην παράδοση!!!Είμαστε δίπλα στον Γιάννη Ευθυμίου και είμαστε πολλοί!!! Καλή συνέχεια.