Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

Επικαιρότητα: Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από το θάνατο του Καζαντζίδη

Αναδημοσιεύουμε:


http://tro-ma-ktiko.blogspot.com :


«Ο Σύλλογος Φίλων Καζαντζίδη στην Ελασσόνα έλαβε την πρωτοβουλία να τιμήσει τον μεγάλο τραγουδιστή της Ελλάδας, πληρώνοντας τα... έξοδα της φιλοτέχνησης μιας προτομής του Στέλιου, που θα τοποθετηθεί στον τάφο του στο κοιμητήριο της Ελευσίνας.
Η πρωτοβουλία, σύμφωνα με την "Espresso", ελήφθη με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων, από τότε που ο Στέλιος πέρασε στο Πάνθεον των κορυφαίων της Ελληνικής μουσικής, φεύγοντας από τη ζωή. Την προτομή φιλοτέχνησε ο Θεσσαλονικιός γλύπτης Γιώργος Κικωτής και στοίχισε στο σύλλογο 7.500 ευρώ. Τα αποκαλυπτήρια της προτομής θα γίνουν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, στο κοιμητήριο Ελευσίνας, στον οικογενειακό τάφο που μοιράζεται ο Στέλιος με τους γονείς του, Χαράλαμπο και Γεσθημανή. Η σύζυγός του, Βάσω, εξέφρασε την επιθυμία να γίνει ένα τρισάγιο στον τάφο και μετά οι 300 προσκεκλημένοι θα συνφάγουν στην ταβέρνα "Καζαντζίδη" στη Μεταμόρφωση. Μεταξύ των καλεσμένων, θα είναι και ο Πόντιος τραγουδιστής, Γιώργος Ροδακίδης, ο οποίος θα τραγουδήσει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Στέλιου.»
http://www.ert.gr :

«Η αναζήτηση του ονόματός του στο Google, ξεπερνά τις ...367 χιλιάδες αναφορές.
- Διαδικτυακοί τόποι ποικίλλου περιεχομένου με λογής αναφορές σ' αυτόν.
- Διευθύνσεις «Συλλόγων Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη» με αναφορές στις δραστηριότητές τους – πολλές οι φωτογραφίες από τα γλέντια τους με τα τραγούδια του.
- Πολλά βίντεο από εμφανίσεις του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και ακόμα περισσότερες ηχογραφήσεις – ίσως όλο το ρεπερτόριο των 846 «επίσημων» ηχογραφήσεών του μαζί με πολλές «πειρατικές».
Δέκα χρόνια από το θάνατο και 80 από την γέννηση του Στέλιου Καζαντζίδη, η εκπομπή «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΜΑΥΡΑ ΜΑΤΙΑ». Προσπαθεί να περιγράψει το τοπίο που έχει διαμορφωθεί γύρω απ' αυτόν στο διαδίκτυο. Με την βοήθεια μελετητών, δημοσιογράφων, ανθρώπων του τραγουδιού αλλά και ανθρώπων που ζουν μέσα ή παρατηρούν ένα τέτοιο κοινωνικό φαινόμενο με σκεπτικισμό. Και με μουσική υπόκρουση τις ηχογραφήσεις του, αλλά και όσα άλλα μεταφέρουν στο παρόν τις δικές του θέσεις για το τραγούδι. Από τη Δευτέρα 12 μέχρι και την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011, 7 με 8 το απόγευμα, στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
 
Επιμέλεια εκπομπής – Παρουσίαση : Γιώργος Τσάμπρας
Δεν υπάρχουν σχόλια: