Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Τα 80α γενέθλια του Στέλιου

Αν ο Στέλιος ζούσε, θα έκλεινε σήμερα τα 80 του χρόνια. Γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1931 στην Νέα Ιωνία Αττικής, στην οδό Αλαΐας. Τα παιδικά του χρόνια είναι λίγο – πολύ γνωστά σε όλους. Ο πατέρας του, Χαράλαμπος και η μητέρα του, Γεσθημανή, ήταν πρόσφυγες. 

Στη δεκαετία του 1930 η ζωή ήταν δύσκολη, για τους περισσότερους. Ειδικότερα για τους πρόσφυγες, που εγκαταστάθηκαν μετά το 1923 στα αστικά κέντρα (μεγάλα ή μικρά) σε όλη την ελληνική επικράτεια. Η οικογένεια Καζαντζίδη, λοιπόν, δε θα μπορούσε παρά να βιοπορίζεται με δυσκολία. Πολλές άλλες οικογένειες ζούσαν σε παρόμοιες συνθήκες. 

Στα χρόνια της κατοχής οι συνθήκες έγιναν δυσχερέστερες και η οικογένεια Καζαντζίδη αναγκάστηκε να μεταβεί στα Πλατανάκια Σερρών και έπειτα στη Ροδώνα Κιλκίς. Αργότερα επέστρεψαν πάλι στην Αθήνα. 

Ο πατέρας του οργανώθηκε στις τάξεις του ΕΛΑΣ και προσέφερε τις υπηρεσίες του στην Επιμελητεία του Αντάρτη (ΕΤΑ). Στα χρόνια του εμφυλίου δολοφονήθηκε από παρακρατικούς αντικομμουνιστές. 

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Νέα κυκλοφορία: «Ο Στέλιος των Ελλήνων»

Πάνε λίγες μέρες που η εταιρεία VICTORY MEDIA, επικοινώνησε μαζί μας και μας ενημέρωσε για την κυκλοφορία μιας κασετίνας, η οποία περιλαμβάνει 56 τραγούδια – ερμηνείες του Στέλιου Καζαντζίδη. 

Η κυκλοφορία αυτή διαφημίζεται, εδώ και λίγες μέρες, και στην τηλεόραση και πληροφορούμαστε πως της προσπάθειας επιμελήθηκαν η σύζυγος του Στέλιου Καζαντζίδη, ο γνωστός σκηνοθέτης Πάνος Υφαντής και ο αδερφός του Στέλιου, Στάθης. Δεν έχουμε στα χέρια μας την κασετίνα και δεν μπορούμε να την κρίνουμε. Παρακαλούμε όποιον από τους αναγνώστες μας, προμηθεύτηκε το υλικό να μας κατατοπίσει, πλήρως, σχετικά με αυτό. Κλείνοντας τη δημοσίευση αυτή παραθέτουμε, αυτούσιο, το ενημερωτικό μήνυμα που λάβαμε από το τμήμα επικοινωνίας της εταιρείας VICTORY MEDIA αλλά και το τηλεοπτικό σποτ που εδώ και λίγες μέρες «παίζεται» σε διαφημιστικούς χρόνους τηλεοπτικών καναλιών: