Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Κάλεσμα

Η πρώτη μας δημοσίευση συνέβη στις 8 Οκτωβρίου του 2008. Από τότε πέρασαν δύο και πλέον χρόνια και το stelioskazantzidis.blogspot.com, παρά τις δυσκολίες που ενέχει μια «ερασιτεχνική» ή «εθελοντική» προσπάθεια συνεχίζει να υπάρχει. Όχι με την ζωντάνια και την δημιουργικότητα των πρώτων ημερών, μα με υπευθυνότητα και εγκυρότητα.

Εξ αρχής φανερώσαμε, πως το ιστολόγιό μας, είναι μια προσπάθεια νέων ανθρώπων. Όχι για να επιβάλουμε φολκλοριστικά τον Καζαντζίδη σε μια κοινωνία που συνεχώς αλλάζει. Αλλά για να παρουσιάσουμε την προσφορά του και να αναδείξουμε την διαχρονικότητα του έργου του. Κόντρα σε όλους και όλα. Πολλοί καταπιάστηκαν με το «φαινόμενό» του. Αλλά το έχουμε ξαναπεί πολλές φορές… Η άγνοια, η υπέρμετρη λατρεία ακολουθούμενη απ’ την υπερβολή, αλλά και η ιδιοτέλεια ή οι οικονομικές συναλλαγές, που δηλητηριάζουν και τα πιο αγνά αισθήματα, αποτελούν τροχοπέδη σε όποια απόπειρα ανάλυσης και αξιολόγησης του μύθου του.

Τί πετύχαμε μέχρι στιγμής;


Κατά γενική ομολογία, αποτελούμε πια, σημείο αναφοράς για όλους όσοι ασχολούνται με τον Στέλιο Καζαντζίδη και το λαϊκό τραγούδι. Μια έγκυρη πηγή πληροφόρησης. Την εγκυρότητά μας καταδεικνύει η αναδημοσίευση κειμένων μας σε μεγάλες εφημερίδες (όπως για παράδειγμα «Τα Νέα»), σε γνωστά περιοδικά (έντυπα και ηλεκτρονικά) αλλά και σε πολυτελείς εκδόσεις (όπως συνέβη πρόσφατα στην έκδοση «Λαϊκό τραγούδι, η αυθεντική ιστορία» (ΕΔΩ) της εταιρείας «4π» - με την σφραγίδα του National geographic).

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα κινηθήκαμε  μακριά από υπερβολές, αβάσιμες αφαιρέσεις και ασόβαρες υπεραπλουστεύσεις αλλά – και αυτό είναι το σημαντικότερο – μακριά από οικονομικές συναλλαγές.

Είπαν πολλοί, πως πρόκειται για το σοβαρότερο εγχείρημα σε σχέση με τον Καζαντζίδη. Τη σοβαρότητα των όσων παραθέτουμε σε αυτό εδώ το ιστολόγιό άλλωστε μαρτυρά και η συνεισφορά επιφανών ανθρώπων.

Φιλοξενήσαμε κείμενα των: Βασίλη Βασιλικού (Συγγραφέα), Χρόνη Αηδονίδη (Παραδοσιακού τραγουδιστή), Σώτου Αλεξίου (Γλύπτη), Κώστα Μυλωνά (Συνθέτη - Συγγραφέας, Νότη Μαυρουδή (Κιθαριστή - Μουσικοσυνθέτη), Λάκη Χαλκιά (Τραγουδιστή), Γιώργου Κοντογιάννη (Δημοσιογράφου - Εκδότη), Θανάση Γκαϊφύλλια (Τραγουδοποιού), Γιάννη Δημαρά (Βουλευτή), Γιάννη Ευθυμίου (Ραδιοφωνικού παραγωγού), Ροβήρου Μανθούλη (Σκηνοθέτης, Γιώργου Λεκάκη (Στιχουργού), Μουαμμέρ Κετέντζογλου (Τούρκου μουσικού), Henry Denander ( Σουηδού παραγωγού). Είναι τιμητικό για μας, που μας εμπιστεύτηκαν τα κείμενά τους, που εμπιστεύτηκαν τα κείμενά του σε ένα "ανώνυμο" ιστολόγιο. Και εμείς τιμήσαμε την εμπιστοσύνη τους.

Σε ότι αφορά στο περιεχόμενο των δημοσιεύσεων μας προσπαθήσαμε πολύ και εξαντλήσαμε στο μέτρο του δυνατού κάθε πηγή πληροφόρησης. Τριψήφιος ο αριθμός δημοσιεύσεων, πια. Κάθε δημοσίευση μια νέα πληροφορία. Κάθε έρευνα, έρευνα δημοσιογραφικού χαρακτήρα, με ότι αυτή προϋποθέτει.

Με σεβασμό στην κοινή λογική, στον κόπο τρίτων – τηρήσαμε στο ακέραιο αυτό που η δημοσιογραφική δεοντολογία προστάζει και σεβαστήκαμε τα πνευματικά δικαιώματα όλων όσοι ερεύνησαν πριν από εμάς, στην συνείδησή μας την ίδια… Στο σημείο αυτό ευχαριστούμε όλους εκείνους που προσφέρθηκαν να μας βοηθήσουν. Δεν θα παραλείψουμε όμως να ευχαριστήσουμε τους αναγνώστες μας που δίνουν λόγο ύπαρξης στην προσπάθειά μας. Πάνω από 115.000 επισκέψεις δεχτήκαμε στα 2 και πλέον χρόνια που υπάρχουμε στον κυβερνοχώρο. 134 bloggers μας ακολουθούν και παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις μας, ενώ 2766 είναι οι «φίλοι» μας στο facebook.

Οι αριθμοί λένε πολλά, αν αναλογιστεί κανείς, πως η πλειονότητα του κοινού που αγαπά τον Καζαντζίδη και το λαϊκό τραγούδι ασφαλώς, δεν έχει καμιά επαφή με το χώρο του διαδικτύου.

Αφορμή για τη δημοσίευση αυτή, στάθηκε η αυξημένη, το τελευταίο διάστημα, επισκεψιμότητα στο ιστολόγιό μας. Ήρθε η ώρα το ιστολόγιο αυτό να ανέβει επίπεδο με τη συμμετοχή και τη συνεργασία σας. Διαδώστε την προσπάθειά μας. Διαβάστε και σχολιάστε τις δημοσιεύσεις μας. Επισημάνετε τα λάθη μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Στείλτε μας υλικό προς αξιολόγηση και δημοσίευση. Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη και κάθε πρόταση άξια προσοχής.

Περιμένουμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμά μας.

Η διαχείριση του http://stelioskazantzidis.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: