Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Μια βόλτα στα στέκια του Στέλιου Καζαντζίδη (ΒΙΝΤΕΟ)


Παρακολουθείστε μαζί μας ένα επεισόδιο της σειράς "Τα Στέκια" αφιερωμένο στα μέρη όπου "περπάτησε", λατρεύτηκε και λατρεύεται ο Στέλιος Καζαντζίδης.


Πρόκειται για μια παραγωγή της "Laika productions" που προβάλλεται από την Ε.Ρ.Τ.


Μια βόλτα στα Στέκια του Στέλιου Καζαντζίδη




Δείτε ΕΔΩ την εκπομπή για τον Στέλιο Καζαντζίδη



Περίληψη περιεχομένου:


"Ο Στέλιος Καζαντζίδης τραγούδησε με τον πιο ρωμαλέο, τον πιο αδρό και τον πιο όμορφο τρόπο όλους τους καημούς, τις ελπίδες και τα παράπονα του ελληνικού λαού». Ο «Στελάρας» ήδη από τη δεκαετία του ’50 έδινε με τη διαπεραστική του φωνή το «παρών». Ήταν εκεί στα γραμμόφωνα των φτωχικών σπιτιών και των καφενείων της επαρχίας αλλά και στα τζουκ μποξ των αφιλόξενων μεγαλουπόλεων του εξωτερικού.

Έγινε νανούρισμα για τα παιδιά, ο μελοποιημένος καημός του μετανάστη, το παράπονο του φτωχού για το άδικο, ο καημός της μάνας. Χωρίς να το γνωρίζει, τα τραγούδια του αποτελούσαν λύτρωση, συντροφιά και διέξοδο. Έτσι αναπόφευκτα, ο Στέλιος Καζαντζίδης έλαβε τα χαρακτηριστικά ενός ζωντανού θρύλου ενώ, άθελά του, κατασκεύασε μια μυθολογία ικανή να επιβιώσει και να γιγαντωθεί δεκαετίες μετά τον βιολογικό του θάνατο.

Οι άνθρωποι που συμβάλλουν στη διατήρηση της ζώσας μνήμης του, είναι οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από την ίδρυση, τη διατήρηση και την αδιάλειπτη λειτουργία των Συλλόγων Φίλων Καζαντζίδη. Από τη Γερμανία, την Κύπρο και τη Φρανκφούρτη μέχρι την Ελασσόνα, οι απανταχού «Καζαντζιδικοί» δημιουργούν χώρους αγάπης, αλληλεγγύης και επικοινωνίας. Εκεί όπου σμίγουν, γλεντούν και τραγουδούν.

Οι Σύλλογοι Φίλων Καζαντζίδη αποτελούν εστίες αναμνήσεων, χώρους αρμονικής συνύπαρξης αλλά και καταφύγια που υποδέχονται τα νέα μέλη με εγκαρδιότητα. Οι πρόεδροι και τα μέλη των Συλλόγων συναντιούνται, στήνουν γλέντια, οργανώνουν γιορτές μνήμης, βοηθούν τους συνανθρώπους τους, τιμώντας με τον πιο έμπρακτο τρόπο τον άνθρωπο που πέρα από προσωπικός θεός τους, υπήρξε ο συμπότης τους, η συντροφιά στο ψάρεμα και η ψυχή της παρέας τους.

Η ξενάγηση στα «στέκια» του Στέλιου Καζαντζίδη θα πραγματοποιηθεί μέσα από τις αφηγήσεις επιστήθιων φίλων του αλλά και απλών ανθρώπων, που μοιράζονται μαζί μας συγκινητικές ιστορίες και στήνουν ένα τρυφερό και αυθεντικό «καζαντζιδικό γλέντι»."


Διαβάστε ακόμα:


1 σχόλιο:

ΣυνΩΔΗπόροι είπε...

Γνωρίζουμε ποιοι σύλλογοι φίλων του Στέλιου υπάρχουν ακόμη; Δραστηριοποιούνται ακόμη δηλαδή;