Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Τρία χρόνια stelioskazantzidis.blogspot.com

Ακριβώς τρία χρόνια μετά την πρώτη δημοσίευση είμαστε παρόντες και συνεχίζουμε να καταθέτουμε το έργο μας. Άλλοτε σε εντατικούς ρυθμούς και άλλοτε όχι. Δώσαμε τα διαπιστευτήριά μας, κατά τη διάρκεια μιας έντονης, πολύμηνης προσπάθειας που στηρίχθηκε στην ανιδιοτέλεια και την εθελοντική προσφορά. Είναι δεδομένο πια, πως αποτελούμε σημείο αναφοράς για όλους όσοι ασχολούνται με την υπόθεση «λαϊκό τραγούδι» και ειδικότερα με τον Στέλιο Καζαντζίδη. Περιοδικά κάθε τύπου (περιοδικό «Λαϊκό τραγούδι», «Όγδοο», «Ταχυδρόμος» κτλ), εφημερίδες («Τα Νέα», «REAL news», «Veto» κτλ), έντυπες εκδόσεις (National Geographic), ραδιοφωνικές εκπομπές (στο ραδιόφωνο του 902 αλλά και στο Δεύτερο Πρόγραμμα της κρατικής ραδιοφωνίας), όλα τα δημοφιλή ιστολόγια, μουσικές σελίδες και forums, έχουν δηλώσει, και εμπεδώσει με τον τρόπο αυτό, την παρουσία μας. Εμείς από την πλευρά μας κινηθήκαμε στα όρια, που επιβάλλουν η δεοντολογία και τα νομικά πλαίσια. Στα στενά αυτά όρια, κάναμε πολλές δημοσιεύσεις (142 για την ακρίβεια). Κάποιες μοναδικές και πρωτότυπες. Από το ιστολόγιο αυτό, για παράδειγμα, μάθατε, οι περισσότεροι, για την υποψηφιότητα που έθεσε ο Καζαντζίδης ως δημοτικός σύμβουλος στα 1982. Στο ιστολόγιο αυτό επίσης, διαβάστε για πρώτη φορά, για τη δικαστική διαμάχη του Στέλιου με την Columbia. (δημοσιεύτηκε έπειτα και στην εφημερίδα «Τα Νέα»). 

Πολλές, λοιπόν, οι δημοσιεύσεις και οι περισσότερες, δημοσιογραφικού χαρακτήρα. Στο σύνολο τους, διατηρήσαμε στο ακέραιο το ύφος που οι ίδιοι εξ αρχής διαμορφώσαμε στην απόπειρα αυτή προβολής της προσφοράς του Καζαντζίδη. Κινηθήκαμε μακριά από υπερβολές, αβάσιμες αφαιρέσεις, προκαταλήψεις, οικονομικές συναλλαγές κάθε τύπου. Προσπαθήσαμε - και συνεχίζουμε να το κάνουμε - να προβάλλουμε τη διαχρονικότητα του έργου του Καζαντζίδη και όχι να τον επιβάλλουμε «φολκλοριστικά» σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει. Επιδιώκουμε την καλή αισθητική. Τη σωστή και έγκυρη πληροφόρηση, σεβόμενοι πάντα τον πνευματικό κόπο τρίτων, άσχετα αν μερικοί δε σεβάστηκαν στο ελάχιστο τον δικό μας. Δεν πειράζει τους κατανοούμε. Εμείς άλλωστε δε βγάζουμε το ψωμί μας γράφοντας για αυτά που αγαπάμε και για αυτό δεν έχουμε χρηματικές αξιώσεις, παρά προτιμούμε να δουλεύουμε ανεξάρτητοι και να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στην ίδια μας τη συνείδηση και τους αναγνώστες μας. Πέρα από τις δημοσιεύσεις σε αυτό το ιστολόγιο, επιχειρήσαμε να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά, δημιουργώντας την αγγλική έκδοση του, ιδρύοντας ένα forum και κάνοντας μια ραδιοφωνική εκπομπή (την οποία σταματήσαμε στην διάρκεια της εξάμηνης διακοπής) για το λαϊκό τραγούδι. 

Υπερεκτιμήσαμε τις δυνατότητές μας, αυτή είναι η αλήθεια. Η συνέπεια δύσκολα διακρίνει ένα «ερασιτεχνικό» εγχείρημα. Για αυτό και όλα αυτά τα επιμέρους εγχειρήματα δεν είχαν το αποτέλεσμα που θέλαμε. Μακάρι να βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι, και αυτό είναι και ανοιχτή πρόσκληση στους αναγνώστες μας, να συνεισφέρουν σε αυτές τις απόπειρες. 

Μέσα σε τρία χρόνια, με μια διακοπή έξι, περίπου, μηνών, το stelioskazantzidis.blogspot.com δέχθηκε πάνω από 147.000 επισκέψεις. 162 άνθρωποι έχουν εγγραφεί ως επίσημοι αναγνώστες στο ιστολόγιό μας, ενώ οι «φίλοι» στο Facebook αγγίζουν τους 4000. Οι αριθμοί σαφώς και δεν ανταποκρίνονται πάντα στην αλήθεια αφού τα δεδομένα, ειδικά σε προσπάθειες σαν τη δική μας πρέπει να αξιολογούνται περισσότερο ποιοτικά παρά ποσοτικά. Όμως είναι ενδεικτικοί μιας ανταπόκρισης. Αν αναλογιστούμε δε, πως το stelioskazantzidis.blogspot.com είναι ένα εξειδικευμένο ιστολόγιο και πως το κοινό του Καζαντζίδη ή καλλίτερα της εποχής του Καζαντζίδη, δεν έχει καμία σχέση με το διαδίκτυο, η ανταπόκριση αυτή του κόσμου φαντάζει μεγάλη και νοηματίζει, ουσιαστικά, τη δική μας προσπάθεια. Τους ευχαριστούμε όλους, λοιπόν. 

Ευχαριστούμε πολύ και όλους τους «επώνυμους» που κατά καιρούς έστειλαν χαιρετιστήρια μηνύματα, στηρίζοντας μας (δείτε την κατηγορία «Είπαν»). Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους Γιώργο Κοντογιάννη (δημοσιογράφο και εκδότη του περιοδικού «Λαϊκό Τραγούδι» και Γιάννη Ευθυμίου (ραδιοφωνικό παραγωγό), που παρακολούθησαν εξ αρχής την προσπάθειά μας και τη στήριξαν ανιδιοτελώς). 

Το stelioskazantzidis.blogspot.com θα συνεχίζει να λειτουργεί, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες. Θα συνεχίσουμε την πορεία μας, ανεξάρτητοι. Μέσα σε αυτό το «μπάχαλο» της ενημέρωσης (αναφορικά πάντα με τα μουσικά δρώμενα), με όλες τις επιχειρηματικές απόπειρες εκμετάλλευσης, με τις ανακριβείς αναφορές, με τις δόλιες ενέργειες συντελεστών ηλεκτρονικών ή έντυπων εκδόσεων, με την πληθώρα δήθεν «ειδικών» σε όλα και για όλα, η παρουσία μας κρίνεται αναγκαία. Κλείνοντας προσκαλούμε όλους εσάς, τους αναγνώστες του ιστολογίου, σε ενεργή συμμετοχή. 

Διαδώστε το stelioskazantzidis.blogspot.com. Στείλτε μας υλικό προς αξιολόγηση και δημοσίευση, σχολιάστε τις δημοσιεύσεις, επισημάνετε λάθη ή αστοχίες που συναντάτε στις δημοσιεύσεις, εγγραφείτε ως μέλη στο forum του stelioskazantzidis.blogspot.com. Στείλτε μας τις προτάσεις σας για να κάνουμε το ιστολόγιο αυτό ακόμη καλύτερο, πληρέστερο, ουσιαστικότερο. Σας περιμένουμε όλους. 

Η διαχείριση του stelioskazantzidis.blogspot.com 


ΥΓ: Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε κάθε προσπάθεια αναφορικά με τον Καζαντζίδη και το λαϊκό τραγούδι. Αν μια εθελοντική προσπάθεια έχει αυτά τα αποτελέσματα, φανταστείτε τι μπορεί να γίνει σε μια οργανωμένη, επαγγελματική απόπειρα. 


Διαβάστε ακόμη: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: