Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

Ο Στέλιος και οι ευρωπαϊστές… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Καζαντζίδης εκτιμούσε αρκετά τους τραγουδιστές του λεγόμενου ελαφρού τραγουδιού. Πολλές φορές μάλιστα σε συντροφιές και σε φιλικά σπίτια τραγουδούσε πολλά από τα τραγούδια της περιόδου του Μεσοπολέμου.

Περισσότερο αγαπούσε τα τραγούδια του Τόνι Μαρούδα. Μάλιστα, έχει αναφερθεί πως ζήτησε δίσκους του Τζίμη Μακούλη, όταν γνωστοί του, θέλησαν να του κάνουν κάποιο δώρο.Αρέσκονταν στα τραγούδια αυτά.


Πίστευε πως ταίριαζαν στη φωνή του και είχε δίκιο. Τα έλεγε πολύ όμορφα. Άλλωστε η μελωδικότητα της φωνής του, του το επέτρεπε.

Γιατί όμως δεν έκανε όμως στροφή προς τα εκεί;

Ένας λόγος είναι σίγουρα ότι οι εταιρίες και ίσως ο ίδιος, αντιλήφθηκαν πως ο Καζαντζίδης έξω από το κλασσικό λαϊκό τραγούδι δε θα είχε την αναμενόμενη εμπορική αξία. Καλώς ή κακώς, μια εταιρία δισκογραφική, είναι μια επιχείρηση και πρωταρχικός της στόχος είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους.

Άλλος λόγος; Ίσως ο φόβος του Καζαντζίδη να αναμιχθεί σε κάτι που δεν του αρμόζει.

Ο Λάζαρος Κουλαξίζης, σε μια εκπομπή ανέφερε, πως όταν ρώτησε τον Καζαντζίδη γιατί δεν λέει τα τραγούδια αυτά σε ένα δίσκο, ο Στέλιος του απάντησε: «Αν τα πω, θα τα πω καλλίτερα από το Γούναρη;».

Παραθέτουμε ένα ηχητικό ντοκουμέντο, στα 1980. O Καζαντζίδης σε φιλική συντροφιά μιλάει για τη σχέση του με το ελαφρύ τραγούδι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: