Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Στη μνήμη του Πάνου Γεραμάνη

Πάνος Γεραμάνης
Πάνος Γεραμάνης
Σαν σήμερα πέθανε ο Πάνος Γεραμάνης. Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από τον θάνατο του δημοσιογράφου, που υποστήριξε έμπρακτα και υπηρέτησε πιστά το λαϊκό τραγούδι.

Όσοι τον γνώρισαν έχουν να θυμούνται τα καλύτερα. Όσοι υπήρξαν «φανατικοί» και αδιαπραγμάτευτοι ακροατές της θρυλικής εκπομπής του «Λαϊκοί Βάρδοι», διαπιστώνουν το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε.

Οι πολλές αναλύσεις κουράζουν και όπως σωστά επισημαίνει ο λαός «τα πολλά λόγια είναι φτώχια».


Ο Πάνος Γεραμάνης γεννήθηκε το 1946 στο Βασιλικό Ευβοίας. Εργάστηκε ως αθλητικός συντάκτης αλλά και ως δημοσιογράφος στο «Φως των Σπορ», στην «Ακρόπολη», στην «Απογευματινή», στο «Έθνος» και εν τέλει στην εφημερίδα «τα Νέα». Η πορεία του στα ερτζιανά, άρρηκτα συνδεδεμένη με την εκπομπή «Λαϊκοί Βάρδοι», διήρκεσε 16 περίπου χρόνια, από το 1989 έως το 2005, οπότε ήρθε και το βιολογικό του τέλος.

Συνδέθηκε φιλικά με τον Στέλιο Καζαντζίδη για περισσότερα από 30 χρόνια και είναι γνωστό πως ο Στέλιος του παραχώρησε 56 συνεντεύξεις – απόδειξη αν μη τι άλλο της αμοιβαίας εκτίμησης και της βαθιάς φιλίας τους.

Αφορμή για αυτή μας τη δημοσίευση στάθηκε η προσπάθεια ενός στενού φίλου του Πάνου Γεραμάνη να εκπέμψει στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα από τις 19.00 έως τις 20.00 καθημερινά.

Η επιλογή της ώρας μόνο τυχαία δεν χαρακτηρίζεται καθώς ήταν η ώρα εκπομπής των «Λαϊκών Βάρδων».

Τέτοια εγχειρήματα, σε καιρούς απαξίωσης της μουσικής μας παράδοσης και ελλιπούς προβολής του λαϊκού τραγουδιού, κρίνονται αναγκαία και άκρως ενδιαφέροντα. Ελπίζουμε γρήγορα αυτή η προσπάθεια να ενισχυθεί και να κερδίσει το νεανικό κοινό στο διαδίκτυο.

Αυτό που μένει είναι να σας δώσουμε το link της ραδιοφωνικής εκπομπής.

Ραδιόφωνο Πάνος Γεραμάνης

Μας δόθηκε η άδεια να κοινοποιήσουμε πως αυτή την Κυριακή, 3 Μαΐου, οι φίλοι του Πάνου Γεραμάνη θα συναντηθούνε στο ουζερί του "Μήτσου", στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου. Θα συναντηθούν, λοιπόν, στο μόνιμο στέκι του Παναγιώτη για να πιουν ένα ποτήρι κρασί στη μνήμη του φίλου τους. Όσοι πιστοί….


Δεν υπάρχουν σχόλια: