Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Ακόμα μια οδός για τον Στέλιο

Οδός Στέλιου Καζαντζίδη στο χωριό
Αναφωνήτρια της Ζακύνθου
Όπως μας ενημέρωσαν (δημοσιεύτηκε επίσης σε διάφορα ενημερωτικά blogs) σε έναν ακόμα δρόμο δόθηκε το όνομα του Στέλιου Καζαντζίδη.

Στο χωριό Αναφωνήτρια της Ζακύνθου – δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για ιδιωτική πρωτοβουλία ή όχι – τιμάται αυτή τη φορά η μνήμη του απόλυτου λαϊκού τραγουδιστή. "Πήραμε" τη φωτογραφία που στα δεξιά από το atsarantos.blogspot.com.



Γνωρίζετε όμως πόσοι και ποιοι δρόμοι έχουν μετονομαστεί σε Στέλιου Καζαντζίδη;


Μόνο στο νομό Θεσσαλονίκης, επίσημα τουλάχιστον, εντοπίζουμε τρεις δρόμους αφιερωμένους στον Καζαντζίδη.

Στο Ωραιόκαστρο, στη Σταυρούπολη και στην Πυλαία. 

Είναι αναμενόμενο να συμβαίνει αυτό σε μια πόλη με έντονο ποντιακό και προσφυγικό στοιχείο.





s



Στο νομό Αττικής επίσης, σημειώνουμε ακόμα τρεις οδούς, στις εξής περιοχές: στον Κορυδαλλό, στην Ανάβυσσο στην Αν. Αττική και στον Ασπρόπυργο Δ. Αττικής.



s



Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, ο δρόμος που ενώνει το λιμάνι με την προσφυγική περιοχή Νέας Αλικαρνασσου, εδώ και καιρό φέρει το όνομα του 
τραγουδιστή. 





Δεν θα μπορούσαμε βέβαια να παραλείψουμε την αναφορά στην πρώτη ίσως μετονομασία δρόμου προς τιμήν του Στέλιου, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα από τον πρώτο - βάσει έτους ιδρύσεως - σύλλογο φίλων του λαϊκού τραγουδιστή. Ο σύλλογος Λάρισας ιδρύθηκε το 1997 και είναι ο πρώτος σύλλογος στην Ελλαδά, που ιδρύθηκε για καλλιτέχνη εν ζωή.

Οι εκδηλώσεις αγάπης στο πρόσωπο του Καζαντζίδη ποικίλουν και ορισμένες φορές αγγίζουν τα όρια της υπερβολής. Πέρα από τις αναλύσεις όμως ή ακόμη τις όποιες προσπάθειες απαξίωσης του έργου, της προσφορά και της καλλιτεχνικής αξίας του Καζαντζίδη η αλήθεια είναι μία και μόνη: Μέρα με τη μέρα οι δεκάδες σύλλογοι φίλων του Στέλιου πληθαίνουν ενώ δίνεται το όνομά του σε δρόμους και πλατείες χωριών και πόλεων.

Σίγουρα στη σύντομη αναζήτηση που κάναμε οι παραλήψεις είναι αρκετές. Μπορείτε, λοιπόν, να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση και να συμπληρώσετε εσείς, εφόσον γνωρίζετε, τον κατάλογο με τις υπόλοιπες οδούς σε όλη την ελληνική επικράτεια, που φέρουν το όνομα του.


Διαβάστε ακόμα:






Δεν υπάρχουν σχόλια: