Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Ο Γιάννης Ευθυμίου με τον Στέλιο Καζαντζίδη στα 1998

Γιάννης Ευθυμίου και Στέλιος Καζαντζίδης στο Παλαιό Φάληρο
Γιάννης Ευθυμίου και Στέλιος Καζαντζίδης στο Παλαιό Φάληρο το 1998

Ο Γιάννης Ευθυμίου, γνωστός δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός, είναι φίλος και υποστηρικτής της προσπάθειάς μας από το 2008. 

Είναι ένας άνθρωπος καθαρός και ευθύς, που χρόνια τώρα στηρίζει έμπρακτα το λαϊκό τραγούδι. Με παρουσία από το 1973 στα ερτζιανά, ο Γιάννης Ευθυμίου συνεχίζει ακάθεκτος σε "Λαϊκά Μονοπάτια" από το 1ο πρόγραμμα της Ελληνική Ραδιοφωνίας. Σήμερα δημοσιεύουμε μια φωτογραφία που μοιράστηκε μαζί μας. 

Στη φωτογραφία που τραβήχτηκε το Νοέμβριο του 1998 ο Γιάννης Ευθυμίου και ο Στέλιος Καζαντζίδης είναι μαζί σε ένα σκάφος στο Παλαιό Φάληρο. Παρών στη συνάντηση τους ήταν και ο Πάνος Γεραμάνης ο οποίος υπήρξε φίλος αλλά και “μέντορας” του Γιάννη Ευθυμίου καθώς τον βοήθησε πολύ στο ξεκίνημά του στην Αθήνα.
 
Ο Γιάννης Ευθυμίου θυμάται: "Τέλος του 1989 αρχές του 1990 έρχομαι στην Αθήνα και εργάζομαι για ένα χρόνο στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" σαν νυχτερινός αστυνομικός συντάκτης. Ταυτόχρονα δουλεύω και στον TOP FM. Στα "ΝΕΑ" με πήγε ο Πάνος ο Γεραμάνης ο οποίος - πέραν του ότι ήταν πολύ καλός μου φίλος - με στήριξε πάρα πολύ στα πρώτα μου βήματα. Το 1994 επιστρέφω ξανά στην Αθήνα και γράφομαι στην σχολή του ΑΝΤ1 . Στο ενδιάμεσο πρίν είχα γυρίσει στη Λαμία όπου εργάστηκα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο που είχα στήσει. Το 1995 λοιπόν, πιάνω δουλειά στο περιοδικό "ΣΟΚ" και ένα χρόνο μετά αρχίζω τα "Λαϊκά Μονοπάτια" στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. 

Τον Στέλιο Καζαντζίδη τον γνώρισα την πρωτοχρονιά του 1992, στο σπίτι της κουνιάδας του, της αδελφής της Βάσως, στη Λαμία. Τέσσερα χρόνια μετά, το 1996, κάναμε μαζί και μια συνέντευξη στο εξοχικό του. Ήταν βράδυ, την ώρα της ραδιοφωνική μου εκπομπής, που με πήρε τηλέφωνο ο αείμνηστος Ανδρέας Καϊάφας (το τότε αφεντικό της ΜΒΙ) και μου είπε, "Γιάννη γεια σου, ο Ανδρέας ο Καϊάφας είμαι. Είμαστε στον Άγιο Κωνσταντίνο με τον Στέλιο, ψαρεύουμε και σε ακούμε. Θέλει να έρθεις να του πάρεις συνέντευξη". 

Έφυγα κάτω από την καρέκλα. Ήταν η εποχή που δεν είχα αυτοκίνητο γιατί είχα τρακάρει. Μου λέει πάρε το ΚΤΕΛ κι έλα στον Άγιο Κωνσταντίνο και θα έρθω να σε πάρω εγώ με το αυτοκίνητο. 

Και έτσι βρέθηκα στον Άγιο Κωνσταντίνο, να κάνω συνέντευξη στον Στέλιο. 

Όχι, η φωτογραφία αυτή δεν είναι από τη συνέντευξη. Η φωτογραφία αυτή είναι τραβηγμένη το Νοέμβριο του 1998. Εκείνη τη μέρα με πήρε τηλέφωνο ο Πάνος Γεραμάνης και μου λέει, το βράδυ θα πάμε στο Παλαιό Φάληρο, σε ένα σκάφος. Θα είναι και ο Στέλιος εκεί. Θα πιούμε κανά κρασί, θα έχει και ψητό. Θες να 'ρθεις; Αν θέλω λέω, είσαι σοβαρός; Μαζευτήκαμε εκεί είχε κρασί και μεζεκλίκια, πήρε ο Στέλιος την κιθάρα και άρχισε να τραγουδάει.

Σιγομουρμούριζα κι εγώ και τότε γύρισε και μου είπε το μυθικό: Ρε Γιαννάκη, εσύ είσαι για να μιλάς, όχι να τραγουδάς. Άστο δεν το χεις το… (γέλια). Μετά από τη βραδιά αυτή βρεθήκαμε με το Στέλιο αρκετές φορές. Στο σπίτι του στην Πεύκη αλλά και αργότερα στο άλλο του σπίτι στο Δάσος Χαϊδαρίου. Και στον Άγιο Κωνσταντίνο ξανά πήγα δύο τρεις φορές".

Πρόσφατα η γνωστή εκπομπή του Γιάννη Ευθυμίου έγινε βιβλίο. Τα "Λαϊκά Μονοπάτια" κυκλοφόρησαν σε μια πολυτελή έκδοση. Πρόκειται για ένα συλλεκτικό βιβλίο, που περιέχει συνεντεύξεις του Γιάννη Ευθυμίου με σημαντικούς τραγουδιστές και δημιουργούς του λαϊκού τραγουδιού. Μεταξύ αυτών και με τον Στέλιο Καζαντζίδη.

Ο Γιάννης Ευθυμίου και το stelioskazantzidis.blogspot.com θα χαρίσουν δύο αντίτυπα του βιβλίου σε δύο τυχερούς “αναγνώστες”, μετά από κλήρωση που θα γίνει την Κυριακή 18 Απριλίου του 2021. 

Μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή στην κλήρωση είναι να ακολουθείτε τη σελίδα μας στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια: