Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Ο Γαβρήλος Κοκώνας με τον Στέλιο Καζαντζίδη

Γαβρήλος Κοκώνας, Στέλιος Καζαντζίδης και Αντώνης Πλατύς στα Λιμενάρια Θάσου το 1983.
Γαβρήλος Κοκώνας, Στέλιος Καζαντζίδης και Αντώνης Πλατύς
στα Λιμενάρια Θάσου το 1983.

Σήμερα δημοσιεύουμε μια φωτογραφία που μοιράστηκε μαζί μας ο κος Γαβρήλος Κοκώνας. 

Είναι τραβηγμένη στα Λιμενάρια Θάσου το 1983. Από αριστερά εμφανίζονται ο Γαβρήλος Κοκώνας, ο Στέλιος Καζαντζίδης και ο Αντώνης Πλατύς σε ένα καϊκι.

Ο Γαβρήλος Κοκώνας θυμάται: "Το διάστημα εκείνο ο Στέλιος ερχόταν τα καλοκαίρια στη Θάσο , ψάρευε καθημερινά. Ήταν τότε που “γραφόταν” το βιβλίο “Υπάρχω”στο σπίτι του Βασίλη Βασιλικού ο οποίος είναι κι αυτός από τη Θάσο. Έχει σπίτι στον Ποτό, δίπλα στα Λιμενάρια. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία καθαρίζουμε δυο συναγρίδες και μιλάμε φυσικά για ... ψαρέματα" και συνεχίζει "Τί εντύπωση μου έκανε ο Στέλιος; Τον Λάτρεψα! Δυστυχώς δεν κάναμε παρέα μετά. Εγώ διορίστηκα δάσκαλος και έκανα ταυτόχρονα και οικογένεια στην επαρχία".

Ο Γαβρήλος Κοκώνας είναι μουσικός και συνθέτης με δύο δίσκους στο ενεργητικό του (Ρεμπέτικο Ραπόρτο & To ταξίδι) και υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια το "λαϊκό τραγούδι".

ΥΓ: Καλούμε όλους τους φίλους και αναγνώστες της σελίδας μας να μας στείλουν τις δικές τους φωτογραφίες με τον Στέλιο Καζαντζίδη μαζί με μια ιστορία, σημειώνοντας τον τόπο, τον χρόνο και τα πρόσωπα που εμφανίζονται σε αυτές.

Φωτογραφίες του αρχείου μας θα βρείτε και στη σελίδα μας στο Facebook

2 σχόλια:

jorge.zgouras είπε...

* Πάντως οι συναντήσεις / συνεντεύξεις έγιναν το 1980 ή 1981, στην Θάσο - (και σύμφωνα με τον συγγραφέα ο Στέλιος παντρεύτηκε την επόμενη χρονιά την Βάσω - (άρα το 1981 ανταμώσαν οι 2 τους)

Ανώνυμος είπε...

Είναι ανεπανάληπτος